Z czego wynika rosnąca popularność jedzenia na dowóz?

Jedzenie na dowóz to usługa, która z roku na rok zyskuje coraz większe uznanie. Polacy pokochali różnego rodzaju cateringi, fit diety pudełkowe oraz ofertę restauracyjną z opcją „pod same drzwi”. Z czego wynika tak ogromna popularność tego sposobu odżywiania się i czy chodzi tylko o oszczędność czasu? Czemu warto rozważyć regularne korzystanie z menu z dostawą?
Opcja dla osób zabieganych
Ludzie żyją coraz szybciej i mają coraz mniej czasu. Piętrzące się obowiązki i dojazdy zdecydowanie nie ułatwiają prowadzenia regularnego trybu życia. A przecież niemal wszyscy dietetycy są zdania, że systematyczne spożywanie posiłków jest bardzo ważne dla utrzymania dobrej formy i zdrowia.
Jak to ze sobą pogodzić? Rozwiązaniem są właśnie usługi jedzenia na dowóz. Ciekawe menu, szybka dostawa i możliwość zjedzenia dokładnie wtedy, kiedy ma się na to ochotę, to szereg korzyści, które przekonują szerokie grono klientów.
Jeśli więc nie chcesz tracić czasu w kuchni, wybierz właśnie catering tego typu.
Dla tych, którzy nie lubią gotować
Są też tacy, którzy po prostu niezbyt dobrze czują się w kulinariach i nie lubią samej czynności gotowania. To zrozumiałe, bo nie każdy musi być amatorem samodzielnego „pichcenia”.
Poza tym nie zawsze ma się do tego odpowiednią motywację. Dotyczy to szczególnie klientów z utrudnionym dostępem do dobrze wyposażonej kuchni (np. studenci). Nieraz nieergonomicznie zaprojektowane pomieszczenia zniechęcają do przygotowywania posiłków.
Po raz kolejny, jedzenie z dowozem to świetna alternatywa.
Często bardziej opłacalne od samodzielnego gotowania
Warto również wspomnieć o czynniku finansowym. Ktoś mógłby pomyśleć, że dowożone posiłki są drogie, bo po pierwsze ktoś musi je przygotować, a po drugie dowieźć. Poza tym „jedzenie na mieście” kojarzy się raczej z opcją dla majętnych. A jak jest w rzeczywistości?
Wystarczy przekalkulować, ile jedna osoba wydaje miesięcznie na zakup dobrej jakości składników do domowych obiadów. Zakupy w markecie są coraz droższe, a wiele produktów i tak może się zmarnować w lodówce. Zatem w wielu przypadkach jedzenie z dostawą wychodzi nawet taniej niż gotowanie na własną rękę.
Każdego dnia coś innego
Jeszcze jednym plusem zamawianych dań jest to, że praktycznie codziennie można się cieszyć nowymi smakami.
Na przykład w NO TO SMAK każdego dnia masz do wyboru dwa różne dania. Obiady są wydawane od 12.00 do 17.00 i w takich godzinach możesz otrzymać swój dowóz.
Jeśli natomiast chcesz wybrać coś ze stałej oferty, również masz taką opcję. Nie ma więc mowy o nudzie.
Podziel się:
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Polecane firmy
-
Danmar Producent Kasz. Skup Zbóż. Producent Mąki
23-302 Godziszów Pierwszy 154
-
-
Vandemoortele Europe NV (spółka akcyjna) Oddział w Polsce
91-842 Łódź, Tokarzewskiego 7-12
-
Balaton Restauracja Węgierska Anna Kędzior, Barbara Zamorska
31-001 Kraków, Grodzka 37