Materiał Partnera

Z czego wynika rosnąca popularność jedzenia na dowóz?

Z czego wynika rosnąca popularność jedzenia na dowóz?

Jedzenie na dowóz to usługa, która z roku na rok zyskuje coraz większe uznanie. Polacy pokochali różnego rodzaju cateringi, fit diety pudełkowe oraz ofertę restauracyjną z opcją „pod same drzwi”. Z czego wynika tak ogromna popularność tego sposobu odżywiania się i czy chodzi tylko o oszczędność czasu? Czemu warto rozważyć regularne korzystanie z menu z dostawą?

Opcja dla osób zabieganych

Ludzie żyją coraz szybciej i mają coraz mniej czasu. Piętrzące się obowiązki i dojazdy zdecydowanie nie ułatwiają prowadzenia regularnego trybu życia. A przecież niemal wszyscy dietetycy są zdania, że systematyczne spożywanie posiłków jest bardzo ważne dla utrzymania dobrej formy i zdrowia.

Jak to ze sobą pogodzić? Rozwiązaniem są właśnie usługi jedzenia na dowóz. Ciekawe menu, szybka dostawa i możliwość zjedzenia dokładnie wtedy, kiedy ma się na to ochotę, to szereg korzyści, które przekonują szerokie grono klientów.

Jeśli więc nie chcesz tracić czasu w kuchni, wybierz właśnie catering tego typu.

Dla tych, którzy nie lubią gotować

Są też tacy, którzy po prostu niezbyt dobrze czują się w kulinariach i nie lubią samej czynności gotowania. To zrozumiałe, bo nie każdy musi być amatorem samodzielnego „pichcenia”.

Poza tym nie zawsze ma się do tego odpowiednią motywację. Dotyczy to szczególnie klientów z utrudnionym dostępem do dobrze wyposażonej kuchni (np. studenci). Nieraz nieergonomicznie zaprojektowane pomieszczenia zniechęcają do przygotowywania posiłków.

Po raz kolejny, jedzenie z dowozem to świetna alternatywa.

Często bardziej opłacalne od samodzielnego gotowania

Warto również wspomnieć o czynniku finansowym. Ktoś mógłby pomyśleć, że dowożone posiłki są drogie, bo po pierwsze ktoś musi je przygotować, a po drugie dowieźć. Poza tym „jedzenie na mieście” kojarzy się raczej z opcją dla majętnych. A jak jest w rzeczywistości?

Wystarczy przekalkulować, ile jedna osoba wydaje miesięcznie na zakup dobrej jakości składników do domowych obiadów. Zakupy w markecie są coraz droższe, a wiele produktów i tak może się zmarnować w lodówce. Zatem w wielu przypadkach jedzenie z dostawą wychodzi nawet taniej niż gotowanie na własną rękę.

Każdego dnia coś innego  

Jeszcze jednym plusem zamawianych dań jest to, że praktycznie codziennie można się cieszyć nowymi smakami.  

Na przykład w NO TO SMAK każdego dnia masz do wyboru dwa różne dania. Obiady są wydawane od 12.00 do 17.00 i w takich godzinach możesz otrzymać swój dowóz.

Jeśli natomiast chcesz wybrać coś ze stałej oferty, również masz taką opcję. Nie ma więc mowy o nudzie.

Podziel się:

Ogólna ocena artykułu

Dziękujemy za ocenę artykułu

Błąd - akcja została wstrzymana

Polecane firmy

Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Dowiedz się więcej Akceptuję