Materiał Partnera

Słodkie przekąski bez pieczenia idealne do kawy

Słodkie przekąski bez pieczenia idealne do kawy

Słodka przekąska w zestawieniu z kawą to bez wątpienia najlepsze połączenie smaków. Nie zawsze jednak mamy czas, aby coś upiec lub kupić. Problem pojawia się w sytuacji, kiedy niespodziewanie mają odwiedzić nas goście, a my nie mamy czas na to, aby coś przygotować. Jedynym rozwiązaniem okazują się pyszne słodkie desery z kremami cukierniczymi, które możemy zrobić w ekspresowym tempie. Sprawdź nasze 4 przepisy na słodkości, które zrobisz w zaledwie kilka minut!

Markizy i wafelki przekładane kremem cukierniczym

Nie ulega wątpliwości, że różnego rodzaju ciasteczka i wafelki to uwielbiane desery przez wszystkich dorosłych. Do przygotowania markiz wystarczą nam kruche ciastka, które każdy z nas z pewnością ma w domu. Klasyczne markizy można zrobić z dodatkiem kremu kakaowo-orzechowego dostępnego w Sweet Mill. W zależności od własnych preferencji smakowych możemy wykorzystać wersję o gładkiej konsystencji lub postawić na AlleDobre! z chrupiącymi kawałkami orzechów laskowych.

Do wykonania wafli natomiast będziemy potrzebować tylko 2 składników: wafli oraz ulubionego kremu. Świetnie będzie tutaj pasować AlleDobre! kakaowy, kokosowy lub dla wielbicieli alkoholowych przekąsek o smaku zabaione. Wafle równomiernie smarujemy gładkim kremem, a następnie dociskamy je czymś cięższym, tak, aby dobrze połączył się z waflami. Musimy jednak uważać, aby wafelki nie zdeformowały się w trakcie uciskania. Przed podaniem warto je dodatkowo schłodzić w lodówce przez co najmniej 10 minut.

Jak zrobić ekspresowe kulki mocy?

Pysznym deserem do kawy będzie również domowa wersja kokosowych kulek. Jak je przygotować? Będziemy potrzebowali kaszy jaglanej, ulubionego mleka oraz kremu o smaku kokosowym z wiórkami kokosowymi. Kaszę jaglaną gotujemy na mleku, a następnie studzimy ją i łączymy z kremem bez oleju palmowego. Do uzyskania aksamitnej konsystencji całość dokładnie blendujemy. Później przystępujemy do formułowania kulek, a do ich środka ostrożnie wkładamy chrupiący migdał. Gotowe kulki możemy obtoczyć w wiórkach kokosowych i włożyć je do lodówki na 30 minut, w której dodatkowo się utwardzą.

Słodkie przekąski do kawy możemy również z powodzeniem zrobić z dodatkiem kakaowego kremu bez cukru. W tym przepisie znakomicie sprawdzi się wersja crunchy, która po schłodzeniu będzie przyjemnie chrupać. Ze względu na to, że produkty AlleDobre! nie zawierają cukru, a wyłącznie bezpieczny słodzik, będą doskonałe do stworzenia deserów dla cukrzyków, a także dla osób pragnących ograniczyć jego nadmiar w diecie.

Podziel się:

Ogólna ocena artykułu

Dziękujemy za ocenę artykułu

Błąd - akcja została wstrzymana

Polecane firmy

Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Dowiedz się więcej Akceptuję