Czym różnią się burgery grillowane od smażonych?
Burgery to danie kojarzące się głównie ze Stanami Zjednoczonymi. Nic w tym dziwnego. To właśnie w Ameryce osiągnęły one szczyt swojej popularności, a stamtąd zaczęły masowo rozprzestrzeniać się po innych krajach z całego świata. Obecnie ulubioną bułkę z mięsem zamówisz w większości barów i restauracji, nie wspominając już o fastfoodach. Jak znaleźć idealnego dla siebie burgera?
Jak przyrządzić idealnego burgera?
Chrupiąca bułka wraz z idealnie przygotowanym mięsem to danie, które podbija świat. Burgery dzięki zastosowaniu sprawdzonej receptury mogą równać się z najwykwintniejszymi daniami każdej restauracji. Tego typu potrawa świetnie sprawdzi się zarówno na pełnowartościowy obiad, różnego rodzaju imprezy, jak i rodzinne spotkania.
Pamiętaj jednak, że smak burgera nie zależy tylko od sposobu przygotowania, ale również od jakości użytych w nim składników. Jeśli zależy Ci na jak pysznej przekąsce, która każdemu przypadnie do gustu, wybieraj sprawdzone produkty charakteryzujące się nie tylko dobrym smakiem, ale również wysoką jakością. Szukasz miejsca, gdzie możesz zjeść przepysznego burgera sporządzonego przy użyciu składników z najwyższej półki? Koniecznie zapoznaj się z szerokim menu foodtrucka Chefs On Wheels.
Burgery smażone a grillowane
Burgery smażone to posiłek, który z pewnością zaspokoi głód niejednej osoby. Nie dość, że dobrze przyrządzone charakteryzują się nieziemskim smakiem, to jeszcze samo smażenie nie powinno zająć Ci wiele czasu. Smażony burger to prosty sposób na przygotowanie przepysznego posiłku dla całej rodziny i znajomych. Chrupiące kawałki mięsa prosto z patelni idealnie wkomponują się w puszystą bułkę. Pamiętaj jednak, aby podczas smażenia nie przesadzać z ilością tłuszczu, który mógłby negatywnie wpłynąć na smak oraz kaloryczność posiłku.
Alternatywą dla tego rozwiązania jest mięso z grilla. Grillowane burgery to świetny pomysł, który ma szerokie grono zwolenników z całego świata. Przekąska taka świetnie nada się na rodzinne grille czy spotkania ze znajomymi. Korzystając z grilla lub patelni grillowej, nie musisz używać żadnego oleju ani innego rodzaju tłuszczu, które wpłynęłyby na kaloryczność burgerów. Grill to również szybki i prosty sposób na uzyskanie dobrze wypieczonego, soczystego mięsa bez zbędnych dodatków.
Burgery grillowane to przede wszystkim mniejsza ilość tłuszczu potrzebna do ich wyprodukowania w stosunku do mięsa smażonego. Jednak w tym drugim przypadku argumentem przemawiającym za smażeniem przemawia kuszący aromat oraz smak.
Podziel się:
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Polecane firmy
-
Vandemoortele Europe NV (spółka akcyjna) Oddział w Polsce
91-842 Łódź, Tokarzewskiego 7-12
-
Julius Meinl Polska Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
05-850 Piotrkówek Mały, Pogodna 10
-
Rawioli Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Restauracja Lew Jolanta Tomalak
68-200 Żary, Osadników Wojskowych 52-53
-